“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliği taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temasıyla 9 Ekim’de başladı. Açılış seremonisi ve geleneksel mangal ateşinin yakılmasıyla muhteşem bir açılış yapan festival, ülkemizin et profesörü Cüneyt Asan’ın gastro şovu ile renkli görüntülere sahne oldu. Pandemi önlemleri nedeniyle festivali dijitale aktararak Adana’nın gastronomik değerini fiziksel sınırların ötesine taşıyacaklarını söyleyen Adana Valisi Süleyman Elban, “Geleneksel hale gelen ve markalaşan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni pandemi koşullarına uygun olarak dijital dünyaya taşıdık ve Türkiye’de bir ilke imza attık. Bu yıl festival takipçilerimize Adana lezzetlerini yakından tattıramasak da Adana Mutfağını yakından tanıtmış olacağız” dedi.“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliğini taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, açılış seremonisi ve geleneksel mangal ateşinin yakılmasıyla muhteşem bir açılış yaptı. “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temalı festival, et profesörü Cüneyt Asan’ın gastro şovu ile renkli görüntülere sahne oldu. Adana Valiliği himayesinde 9-10-11 Ekim’de düzenlenen 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl Adana’nın da sınırlarını aşarak kentin tüm renklerini ve gastronomik değerlerini dünyaya tanıtacak.Adana Valisi Süleyman Elban festival açılışında yaptığı konuşmada, “4. Uluslararası Adana Lezzet Festivalimize hoş geldiniz, safa getirdiniz. Geçtiğimiz üç yıl içerisinde festivalimiz hem Adana’da hem de dünyada büyük ilgi gördü. 10 aydır hem dünyayı hem Adana’yı kasıp kavuran pandemi dolayısıyla pek çok etkinlik ertelendi veya şekil değiştirerek düzenlendi. Biz de geleneksel hale gelen ve markalaşan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni pandemi koşullarına uygun olarak dijital dünyaya taşıdık ve Türkiye’de bir ilke imza attık. Bu yıl festival takipçilerimize Adana lezzetlerini yakından tattıramasak da Adana Mutfağını yakından tanıtmış olacağız” dedi.Vali Süleyman Elban: “Adana’nın tarihten süzülen kadim bir kültürü ve mutfağı var”Elban, Adana’nın çok özel bir mutfak kültürüne sahip olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Adana, tanıtılması, anlatılırken detaylarına ve inceliklerine değinilmesi gereken çok özel bir mutfağa sahip. Mevsim güzelliğinden dolayı 12 ay boyunca sebze ve meyve çeşitliliğine sahip, 450’nin üzerinden endemik bitki türü barındıran Torosları ile çok özel bir coğrafya. Tüm bu ürünleri sokak lezzetlerimiz ve mutfağımızın her alanında kullanıyoruz. Adana’nın tarihten süzülen kadim bir kültürü ve mutfağı var. Bir yandan da birçok ülke ve şehirden gelen insanların buluştuğu bir kavşak noktası. Dolayısıyla mutfak kültürü de tüm bu zenginliklerle etkileşerek gelişmiş. Lokman Hekim’in Seyhan ve Ceyhan Nehri üzerindeki Misis Köprüsü’nün olduğu bölgede yetişen bir ot ile ölümsüzlük iksirini bulduğu söylenir. Şifalı bitkilerimiz Adana Mutfağına halen şifa vermeyi sürdürüyor.”Adana Bu Kez Dijital Dünya Sahnesinde!Gastronomi dünyasının nabzının atacağı festival kapsamında, Sahrap Soysal, Ebru Baybara Demir, Cüneyt Asan, Hazer Amani, Yunus Emre Akkor ve Orhan Demirok gibi ünlü şeflerin Adana mutfağını vurgulayan şovları ve söyleşileri dijital dünyada lezzet severlerle buluşacak. Ayrıca, yerel ustalardan şehrin mutfak zenginliğini yansıtan mutfak atölyeleri ve şovlarıyla kentin önde gelen lezzet markalarının hikayeleri dijital dünyadan geniş kitlelere ulaşacak.Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Adana Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile SöyleşisiFestivalin ikinci günü; gazeteci Cüneyt Özdemir’in Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile gerçekleştireceği sohbet ile başlayacak.Daha sonra festival, Türkiye’nin ünlü şefleri Sahrap Soysal ve Ebru Baybara Demir’in Adanalı Kadın Kebap Ustası Melek Kıyan eşliğindeki “Kadın Şefler Mangal Başında” gastro şovu ile renklenecek.Festival boyunca ünlü şefler; Hazer Amani, Yunus Emre Akkor, Orhan Demirok ve Koray Türk’ün Adana’nın Küp Şelalesi, Varda Köprüsü ve Anavarza gibi simge mekanlarında gerçekleştirecekleri gastro şovlar canlı olarak yayınlanacak. Le Cordon Bleu İstanbul Eğitmen Şefi Luca de Astis de İstanbul’dan bağlanarak gastro şovuyla festival severlerle buluşacak. Festival kapsamında gerçekleşecek oturumlarda iki gün boyunca gastronomi sektöründeki yeni gelişmeler, araştırmalar, üretimler, sorunlar ve çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunulacak.Gastronomi dünyasının profesyonelleri festivalde bir araya geliyor4. Adana Lezzet Festivali oturumlarında konuşmacı olacak isimlerden bazıları; Amerikalı Akademisyen ve Yazar Johanna Mendelson Forman, Uluslararası Proje Uzmanı, MDD Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Hösükoğlu, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Gastronometro İş Geliştirme Müdürü Betül Bildik ve Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Çakır, MDD Yönetim Kurulu Başkanı ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zeynep Kakınç, Hürriyet Gazetesi Yazarı, Food&Travel Genel Yayın Yönetmeni ve MDD Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Erke, MDD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkanı Osman Serim, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Reha Tartıcı, MDD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Slow Food İzmir Bardacık Birliği Lideri Nedim Atilla, MDD Genel Sekreteri Esin Sungur, Slow Food Adana Birliği Lideri Pırıl Bilici, Tarsus Slow Food Lideri Yasmina Lokmanoğlu, ÇUKTOB Başkanı, TURYİD ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Tayyar Zaimoğlu, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı, Fütürist Otelci Cem Kınay, Hapimag Resort Operasyonları Türkiye Direktörü Kerem Demirkol, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Akdeniz Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Tourism Today Genel Yayın Yönetmeni Haluk Özsevim olacak.Master Chef Türkiye, Adana’da!Festival izleyicileri ünlü şef Türev Uludağ sunuculuğunda Perulu şef Bruno Santa Cruz ve İtalyan şef Matteo Bertuletti eşliğinde Lezzet Durakları’nı gezecek. Gastronomi Dergisi yazarı Aliye Gümüş sunuculuğunda gerçekleşen “Adana Yerel Yemekleri Atölyesi”nde ise Adanalı kadınların geleneksel mutfak zenginliğini yansıtan yemek yapımları yer alacak. İzleyiciler ayrıca; yöreye özgü ürünlerin hasat ve üretim süreçleri ile sokak lezzetlerini yakından tanıma fırsatı bulacak. “Master Chef Türkiye” adlı televizyon program şefleri de kenti ziyaret edecek.Etin Dünyaca Ünlü Uzmanı Steven Raichlen’den Etin Diyarı Adana’ya Selam!Dünyanın en ünlü et uzmanlarından Steven Raichlen, 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne dijital olarak konuk olacak. Et ve barbekü denildiğinde ilk akla gelen isim olan dünyaca ünlü Amerikalı şef, yazar ve televizyon yıldızı Steven Raichlen, ızgara üzerine otuzdan fazla kitabın yazarı. Japonya’dan Amerika’ya birçok ülkede televizyon şovları yayınlanan Raichlen’in “Etin Diyarı Adana’ya Selam” isimli videosu festival kapsamında takipçiler ile buluşacak.Adana Müzesi’nde yapılan canlı yayından 3 gün boyunca takip edilebilecek 4. Adana Lezzet Festivali, 11 Ekim Pazar akşamı son bulacak. Festival severler, 4. Adana Lezzet Festivali’ni YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter kanalları üzerinden takip edilebilecek.Adana Lezzet Festivali dijital kanalları:
Festival
Yayınlanma: 10 Ekim 2020 - 12:01
4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Başladı
Festival
10 Ekim 2020 - 12:01
İlginizi Çekebilir