Türkiye’nin yöresel mutfakları ve coğrafi işaretli ürünlerinin konu edinildiği Arel Gastrofest tamamlandı. Gastronomi öğrencilerine sektörü tanıtmak ve gençlere öncü olmak adına gerçekleşen organizasyon 8 Haziran tarihinde, İstanbul Arel Üniversitesi Kemalgözükara Yerleşkesi Tepekent’te düzenlendi.Yurdun Her Köşesinden LezzetlerEge’den Akdeniz lezzetlerine, İç Anadolu’dan Karadeniz mutfağına kadar yurdun her köşesinden lezzetlere yer verilen festival panelinde, Türk mutfak kültürü ve Türkiye’nin gastronomideki kariyer yolculuğundan söz edildi. Türkiye’nin yöresel mutfaklarına ve coğrafi işaretli ürünlerine dikkat çekmenin amaçlandığı festivalde, gıda sektöründe sözü geçen kuruluşlardan gelen temsilciler, katılımcılara seminerler vererek sektörel workshoplar düzenledi. Türk fırıncılık sektörünün ana oyuncularından Lesaffre Türkiye de Gastrofest'te yer aldı. Lesaffre ile Yöresel Ekmekler başlığı altında konuşma yapan Lesaffre Türkiye Endüstriyel Fırıncılık Müdürü Candan Soner, Arel Gastrofest kapsamında ekmek ve maya üzerine önemli bilgiler verdİ.“Somun, Yöremizin Ekmeği”Ekmek ve mayanın kökenleri ile kullanım alanları üzerine detaylı bilgiler veren Lesaffre Türkiye Endüstriyel Fırıncılık Müdürü Candan Soner, yöresel ekmekler üzerine görüşlerini aktararak şu açıklamalarda bulundu: “Ekmek pazarı, her geçen gün gelişerek ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’de kişi başı ekmek tüketimi, 2020 yılında 112 kiloya ulaşmış durumda. Pide, tam buğday ve çavdar ekmeğinin yanı sıra, Türkiye’de en çok somun ekmeği tüketiliyor. Bizim yöresel ekmeğimiz, somun diyebiliriz.”
Festival
10 Haziran 2022 - 11:27
Arel Gastrofest ile Gastronomi Yolculuğu
Festival
10 Haziran 2022 - 11:27