İzmir'in gastronomi festivali GastroFest, altıncı yılında ‘Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği’ başlıkları ile gündeme geliyor. 12 Kasım’da Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek olan festivalde, tarım sektörü, şefler, gastronomi konusunda uzman kanaat önderleri, restoranlar ve yiyecekten içeceğe gıda markaları bir araya geliyor.Gıdanın Gelişimi Konusunda Kanaat Önderleri Konuşacakİzmir GastroFest, 12 Kasım Pazar günü, öncü şefleri, yiyecekten içeceğe gıda markalarını ve konusunda uzman kanaat önderlerini, ‘Gıdanın Geleceği’ni konuşmak üzere Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda buluşturuyor. Eski Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı, Stratejik Danışman Ayşin Işıkgece, şef Ömür Akkor, Barilla Genel Müdürü Murat Koç, Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Seraf Restoran şefi Sinem Özler, Osman Sezener ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Müge Akgün’ün moderatörlüğünde gerçekleşecek ‘Gıdanın Geleceği; Değişim İçin İşbirliği’ başlıklı panelde konuk olacaklar. ITALTUR M.I.C.E'nin düzenlediği festivalde gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve kanaat önderleriyle beraber incelenecek.Gastronomide Kadın Gücü Esgeçilmeyecek6. GastroFest kapsamında, İtal Tur Genel Müdürü Hande Arslanalp protokol konuşmasını yapacak. Ardından, Big Chefs markasının kurucusu, küçük ölçekli tarım ve kadın üreticileri desteklemenin öncülerinden Gamze Çizreli, İncili Gastronomi Rehberi’nde 5 İnci, Michelin Guide’da 2 Yıldız’la yer alan Neo Lokal’in kurucu ortağı şef Maksut Aşkar, ‘Kök Köken Toprak Konferansı’nın kurucusu Sabiha Apaydın ve Fernkolektif’in kurucusu Gözdem Gürbüzatik sunumlarıyla yer alacaklar.Yemek dünyasındaki kadın erkek eşitsizliğine parmak basan, “Cheffes” kitabının yazarı, fotoğrafçı ve yönetmen Vérane Frédiani ve Yemek kitabı yazarlığı ile Spring restoranın şefliğini yapan Skye Gyngell ile yemek kültürü araştırmacısı Gamze İneceli sohbet edecekler.Workshoplar Ve Tadım Etkinlikleri DüzenleniyorWorkshop kısmında ise Eataly Genel Şefi Claudio Chinali, Murat Deniz Temel ile Mey Koray Özcan, Teruar Urla’nın kurcu şefi Osman Serdaroğlu Hodan’ın kurucu şefi ve IGA Tru Danışman şefi Çiğdem Seferoğlu ve Serhat Doğramacı yeme içme sektörü meraklıları ile buluşacaklar.İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin desteğiyle ve İstinye Park İzmir, Hyatt Regency İzmir, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Barilla, Pepsi, Mey Diageo, Metro, Öztiryakiler, Kristal ve Salt İletişimin sponsorluğunda düzenlenen festivalde Od Urla, Seraf, Seçkin Et, Mezra Yalıkavak, Mitu, Karaf, Sento By Nuup, Zai, Ragyu Kasap, Barilla, Hus, Sevilen, Yedi Bilgeler, Hus Wine, Lucien Arkas, Pepsi, Carlsberg, Alliance, Karaf, Feyz Çiftliği Gurme, Kurukahveci Mehmet Efendi ve Dostlar Boyoz Fırını gibi 40’ya yakın yiyecek ve içecek markası tadım yaptıracak mekanlar arasında yer alacak.