Türkiye'nin Gastronomi Turizmi yol haritasını belirleyen, ‘’Kanaat Önderleri Konuşuyor’’ temalı ‘’GASTROTALKS’’ etkinliği konuk konuşmacısı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz oldu.Pandemi koşulları önlemleri kapsamında Swissotel The Bosphorus otelde faaliyet gösteren Chale Restoran'ın açık alanında gerçekleştirilen yemekli toplantıda, ünlü şef Ali Ronay ve ekibinin hazırladığı muhteşem Ege Mercanı ve Türk Mutfağı sunumları çok beğenildi. Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı ve İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ile alanında önemli isimler, dinleyiciler arasında yer aldı.Türk Mutfağı'nın Dünya' da Markalaşması için yapılabilecek yol haritasında önerilerini sunan Özgül Özkan; GTD işbirliği ve standartların önemini belirtti. Gastronomi Belgesi, GT hijyen belgesi ve Gastroköy konuları masaya yatırılırken, Bakanlık çalışmaları kapsamında TGA (Turizm Geliştirme Ajansı) ile yapılabilecek projeler konuşuldu.Özellikle Türkiye'de ki restoranların menülerinde yemeklerin adının Türkçe yazılması ve yurtdışında da bunun bir akım haline gelmesi için GTD'nin misyon üstlenmesi gerektiğini belirten Özkan; bakanlık olarak GTD'nin yanında olduklarını belirtti.Şeflerimizin yanısıra restoranlarda kullanılması gereken ev yemekleri ve Türk ürünlerinin Dünya’ya yayılması gerekliliğini belirten Özkan, GTD'nin bu konuda çabalarını desteklediklerini ve Gastronomi Turizmi konusunun bakanlık tanıtımlarında en önemli argüman olduğunu aktardı.Yakın zamanda T.C. Cumhurbaşkanlığı ile Türk Mutfağı yemek tarifleri kitabının da yabancı dillerde yurtdışına giden resmi heyetler ile first lady’lere takdim ediliyor olmasının öneminden bahsedilirken, tüm bunların yanısıra Türk Mutfağının sağlıklı beslenme konusunda çok önem arzettiğini özellikle Akdeniz Mutfağı beslenmesinin tekrar ilgi çekmesinin Türkiye için fırsat olduğunu belirtti.Gastronomik ürün, üretici firmaların ve sanayicilerin gastronomi konusunda uzun vadeli işbirliklerinin önemi aktarılırken, çevre ve doğa politikaları ve sürdürülebilir gıda politikaları için GTD‘ye büyük iş düştüğünü aktarıldı.GastroTalks'da, Gastronomi Belgesi, GT Hijyen Belgesi ve Güvenli Turizm sertifikasyonları önemi aktarılırken, İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu ve sinema sektörüne verilen destekler, yurtdışında ülkemizin filmler ile tanıtımı detaylandırıldı.GTD yeni üye beratları takdimi ardından, GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Bakan Yardımcısı Özgül Özkan'a teşekkür plaketi ve kendi kitabını hediye etti.
Gastronomi
Yayınlanma: 03 Ekim 2020 - 11:06
GastroTalks Konuğu Bakan Yardımcısı "Türk Mutfağı Seferberliği Başlatın"
Gastronomi
03 Ekim 2020 - 11:06