Meksika mutfağıyla ilk kez tanışanların hayran kaldığı Ranchero, sunduğu lezzetleriyle okyanus ötesinden gelen Meksikalıları bile şaşırtıyor. Ranchero’da kendi ülkelerinin yemeklerini deneyimleme fırsatı bulan Meksikalıların ortak yorumu; “Orada nasılsa, burada da aynısı. Hatta çok daha iyisi” şeklinde oluyor. Binlerce yıllık gastronomi kültürünü başarıyla temsil eden mekan, bu başarısını Meksikalı Bakan’ın elinden aldığı ödülle de taçlandırdı.
Aşktan doğan restoran, Meksika’yı Türkiye’ye taşıyorTürkçe karşılığı “Meksika yerlisi” anlamına gelen Ranchero, Tanyeri Gonzalez ailesi tarafından işletiliyor. Mekanın kuruluşu aslında, 1970’li yıllara kadar uzanıyor. Zonguldaklı Rıza Tanyeri ile Meksikalı Patricia Gonzalez’in, dil eğitimi için geldikleri İngiltere’de ilk görüşte birbirlerine aşık olup Meksika’da evlenmeleriyle başlayan aşk hikayesinden, 2005 yılında Ranchero Restaurant doğdu. Şehrin Meksikalısı Ranchero, İstanbul’da Suadiye, Nişantaşı, Fişekhane ve Ataşehir, Ankara’da ise Maidan, Atakule, One Tower ve Armada şubeleriyle hizmet veriyor.