Etkinlikte, Relais & Châteaux Rising Chef ödüllü genç Türk şef Saygın Sesli ile Michelin Rehberi tarafından ödüllendirilen Meksikalı şef Rodrigo Rivera Río, sürdürülebilir ve yaratıcı menüleriyle misafirlere eşsiz bir deneyim sundu. Anadolu’nun yerel malzemeleri ve Meksika’nın modern tatları, Kapadokya’nın eşsiz manzarası eşliğinde servis edildi.
İki Kültür, Tek Menü
Şefler, tek gecelik özel menüde kendi coğrafyalarının kültürel mirasını birleştirdi. Menüde öne çıkan lezzetler arasında; Atropellado Kroketi ve Avokado, Olga Hernández – Karpuz, Labne ve Pikan Cevizi, Antep Fıstıklı Pipían ve Karides, Nuevo León Mirası – Kuzu Barbacoa ve Carne Asada ile Keçi Sütlü Mostachon gibi yaratıcı kombinasyonlar yer aldı.
Gecede şeflerin uyumlu performansı, hem tatların hem de sunumların unutulmaz olmasını sağladı.
Museum Hotel’den Kültürlerarası Gastronomi Vizyonu
Museum Hotel Kurucu Ortağı ve Lil’a Restaurant Kreatif Direktörü Tolga Tosun, etkinlikle ilgili şunları söyledi:
"Gastronomiyi yalnızca bir hizmet değil, kültürel bir anlatı biçimi olarak görüyoruz. Bu gece, sadece iki şefin değil, iki kültürün diyaloğuydu; Anadolu’nun kökleri ile Meksika’nın enerjisini bir araya getirdik."
Sınırlı kontenjanla düzenlenen gece, Kapadokya’yı uluslararası Michelin yıldızlı şeflerle buluştururken, bölgenin gastronomi destinasyonu olarak yükselmesine de katkı sağladı.















