Özyeğin Üniversitesi, sektörlerle iç içe eğitim anlayışıyla otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisine yönelik düzenlediği ‘Sektörle Buluşma’ etkinliğini bu yıl 10. kez gerçekleştirdi. 8 Aralık’ta, Özyeğin Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen buluşmada Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programları öğrencileri, Türkiye’nin alanında lider kurumlarının temsilcileri ve yöneticileriyle bir araya gelerek staj ve çalışma olanaklarına dair bilgi aldılar ve kariyer yolculuklarını tasarladılar.Özyeğin Üniversitesi’nin otel yöneticiliği, gastronomi ve mutfak sanatlarına yönelik düzenlediği ‘Sektörle Buluşma’ etkinliği 8 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşti. Türkiye’nin önde gelen işletmelerinin temsilcileri ve üst düzey yöneticileri ile Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans öğrencileri bir araya gelerek staj olanakları ve yeni iş fırsatlarının değerlendirilmesi için görüşmeler yaptılar.Özyeğin Üniversitesi, bu yıl 10. kez gerçekleştirdiği ‘Sektörle Buluşma’ etkinliğinde turizm, otelcilik ve yiyecek-içecek sektörünün gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin en iyi otelleri ve işletmelerini temsilen 60’ı aşkın kurum yöneticisi ile buluşan öğrenciler hem sektör hakkında bilgi elde etme, hem de kariyer yolculuklarını tasarlama fırsatı buldular.Bu buluşmaların sektörlerle iç içe eğitim anlayışlarının önemli bir yansıması olduğuna değinen Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar; “Pandemiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizm sektörü %70 düşüş yaşadı. Turizmin konaklamadan, yiyecek-içecek sektörüne pek çok alanda işletmeleri etkilediğini de göz önüne alarak, bu keskin düşüşü dengelemek ve milyonlarca kişiye istihdam sağlayan bu sektörlerde ilerleme için şirketler son iki yılda önemli bir mücadele veriyor. Türkiye’de şirketlerin bu anlamda önemli başarılar da elde ettiğini söylemek mümkün, bu sayede 2021 yılında dünyada %9 olarak gerçekleşen turist sayısındaki büyüme, Türkiye’de %88 oranında gerçekleşti. Bu yıl da katlanarak artan bu büyümenin sürdürülebilir kılınması ve nicel değil, nitelikli bir büyüme sağlanabilmesi ancak yetkin ve yetenekli iş gücüyle mümkündür. Bu doğrultuda sektör-akademi iş birliğinin önemine inanan bir kurum olarak gençlerimizin turizm, otelcilik ve yeme-içme sektörlerinde kariyerlerini inşa etmeleri için teşvik edilmelerinin ve yeni nesil yetenekler kazanmalarının büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Türkiye’nin 3. nesil, girişimci ve yenilikçi üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi olarak bunu başarmak üzere çalışıyoruz. Hem Otel Yöneticiliği, hem de Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programlarımızla uluslararası çapta öncü eğitim olanakları sunuyoruz. Türkiye’de bu sektörlerin geleceğini temsil eden öğrencilerimizi, Türkiye’nin en saygın kurumlarıyla bir araya getirmeyi ise misyonumuz olarak ele alıyoruz. Pek çok küresel markanın ve ulusal şirketlerin Türkiye’ye yeni yatırımlar yapmayı planladığı ve turizmin hızlı yükselişinin süreceği yeni dönemde daha fazla gencimizi bu alanda çalışmak üzere desteklemek için de sektörümüzle yaptığımız iş birliğinin kritik öneminin farkındayız. Hedefimiz, sektörün cazibesini henüz algılayamamış olan gençlerin bu alanı tercih etme oranını yükseltirken, mentorluk ve uygulamalı eğitimler gibi olanaklarla öğrencilerimizin kariyer yolculukları güçlü bir şekilde inşa etmelerini sağlamaktır. Bu misyonda bizi destekleyen şirketlerle bir arada olmaktan ve Türkiye’nin geleceğine hizmet etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Event
Yayınlanma: 12 Aralık 2022 - 11:50
Özyeğin Üniversitesi Öğrencileri "Sektörle Buluşma" Etkinlikleri ile Türkiye'nin Öncü Otelcilik ve Yiyecek-İçecek Şirketleriyle Buluştu
Event
12 Aralık 2022 - 11:50
İlginizi Çekebilir