2024 yılında başlatılan Michelin Key programı, Michelin yıldızlarının gastronomi dünyasındaki karşılığı olarak otellerin mimari karakteri, tasarımı, servis kalitesi ve misafirlere sunduğu özgün deneyimi değerlendiriyor. Bu değerlendirme kapsamında Vakko Hotel Sumahan Bosphorus, Türkiye’den listeye giren seçkin oteller arasında yer alarak fark yarattı.
Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, ödül hakkında, “Vakko olarak modada olduğu gibi konaklama dünyasında da mükemmelliği, özgünlüğü ve zarafeti odağımıza alıyoruz. Michelin Key ile ödüllendirilmek, markamızın ‘lüks bir yaşam kültürü’ vizyonunun uluslararası platformda da takdir gördüğünü gösteriyor” dedi.
yüzyıldan kalan tarihi bir yapının architecture + associés tasarımıyla modern lüksle buluşturulduğu otel, Boğaz kıyısında estetik, konfor ve misafirperverliği bir araya getiriyor. Vakko Le Specialità, Caviar Kaspia ve Vakko L’Atelier Patisserie gibi gastronomi noktalarıyla da öne çıkan otel, Small Luxury Hotels of the World koleksiyonunda yer alıyor. Otelin tüm personeli, dünyaca ünlü EHL otelcilik standartlarında Vakko School of Hospitality and Service bünyesinde eğitim aldı.
Michelin Key ödülü, Vakko Hotel Sumahan Bosphorus’un yalnızca bir konaklama noktası olmadığını, aynı zamanda Türk misafirperverliğini çağdaş lüks anlayışıyla birleştiren özel bir deneyim noktası olduğunu tescilliyor.

















