Reklam
Reklam
Bugün

Korhan Alşan: "Bizim için on 2 aya turizmi yaymak çok önemli"

Nirvana Hotels CEO'su Korhan Alşan, EventNews.Online'a verdiği röportajda, mice segmentine de değindi. Alşan; MICE segmentinin ürün ve pazar çeşitlendirmesi konusunda çok önemli olduğunu ve sadece kıyı tatili ile değil, toplantı organizasyon event ve alt kırılımları ile ilgili önemli hususları içinde barındırdığını vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu.

18 Ekim 2023 - 22:36
Güncelleme: 02 Nisan 2024 - 22:50

"Türkiye çok cazip bir ülke"

"Türkiye çok cazip bir ülke aslına bakarsanız. Pandemiden sonra ki dönemde ciddi manada toplantı ve etkinliklerde iptaller oldu. Büyük firmaların özellikle ayırdığı çok önemli bütçeler var bu çalışmalara ve bu bütçeler kasalarda birikti ve artık bu bütçelerin harcanma zamanı. Önemli bir geri dönüş işareti var. Yerli ve yabancı firmaların her iki segmente yönelik hareketlilik ve artış yaşandığını ben şahsen görüyorum.

MICE'ın alt yapısı da çok önemli. Trafik altyapısı, havalimanı alt yapısı ve özellikle büyük kongrelere yanıt verebilecek büyük ölçekli işletmelerin ve konaklama tesislerinin olması gerekiyor. antalya bunu önemli ölçüde karşılıyor, İstanbul'da da önemli kurumlar var.

ABD'li bir sigorta şirketi, etkinliklerini bizim tesislerimizde yapacak

2024 itibariyle özellikle yabancı firmaların ilgisinin artarak bu segmentte yükseleceğini söyleyebiliriz. Hatta bir fuarda bile büyük bir sigorta grubunun önce İstanbul ve sonra Antalya gibi büyük etkinliklerinin bizim otellerimizde olacağını söyleyebilirim. Bunun gibi bir çok örnek var. Dünya çapında çok önem arz eden Dünya Sürdürülebilirlik Konferansı'nın dünya toplantısını yine Antalya'da yaptık geçtiğimiz aylarda.

"MICE pazarı her zaman yeni, farklı ve gidilmeyen destinasyonlara merak duyar"

Bu tip etkinliklerde Türkiye söz sahibi olmaya devam edecek. Çünkü cazip bir ülke ve MICE pazarı her zaman yeni, farklı ve gidilmeyen destinasyonlara merak duyar. Bu anlamda da Türkiye çok avantajlı. Dediğim gibi tarihini, kültürünü ve gastronomi rezervlerini yeni yeni ortaya çıkarıyoruz.

Kapadokya gibi 3 bin 5 bin yıl öncesinin medeniyetlerine ait elimizde hazineler var. Bunlar otyaya çıktıkça bu aktivitelerin zenginleştini ve artarak çoğaldığını görüyoruz. O yüzden MICE'da da işler rayında gidiyor diyebilirim. MICE'ın en önemli özelliği bizim düşük sezon diye tabir ettiğimiz

Haziran Eylül dışına müşteri yayması bizim için önemli. Çünkü bizim için on iki aya turizmi yaymak çok önemli" dedi.