Gastronomi Turizmi Derneği 'nin düzenlediği ''Kanaat Önderleri Konuşuyor ''temalı; Gastrotalks yemekli toplantısının bu ayki konuşmacısı Demet Sabancı Çetindoğan oldu.Sabancı konuşmasında; ''Turizm yatırımları da olan birisi olarak öncelikle gastronominin bu yükselişinden duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Türkiye bu alanda gerçek bir cennet. Gastronominin bir kültür olduğu bu coğrafyada hem ülkemizin ekonomisi için hem insanlığın gelişimi için yapabilecek o kadar çok şey var ki. Geçici belirsizliklere, sıkıntılara konsantre olmak yerine elimizdeki değerli geliştirmeye odaklanmalıyız. Üretmekten vazgeçmemeliyiz. Ekonominin çeşitlendirilmesi, atıl toplulukların ekonomiye kazandırılması, yepyeni turizm gelirlerinin geliştirilmesi için gastronomiden daha iyi bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. Gastronomiyi lütfen sadece restoran kültürü olarak görmeyin. Gastronominin arkasındaki asıl itici güç tarımsal üretimdir. Ürün çeşitliliği ve kalitesi arttıkça gastronomi kendi kabından taşacak, yeni ufuklara ulaşacak bir alandır. Biz özellikle coğrafi işaret kazanmış ürünlerin tüketim zincirine kazandırılmasını bu anlamda çok önemsiyoruz. '' dedi.Özellikle konuşmasında Yurtdışında Gastronomi Turizmi konusunda ülkemizin mutfağının tanıtılması için yaptığı organizasyonlar ve GT Anadolu ile birlikte Anadolu kadınına destek sağlayacak olan ürün satışı projesi hakkında bilgi veren Sabancı GTD üyeleri tarafından dinlenildi.Demet Sabancı; ''Mesele Türk Mutfağını dünyaya tanıtmak değil aslında. Ben Türkiye'yi, bizi tanıtmak, Türk misafirperverliğini, Türk aile yapısını anlatmaya çalışmak, yani marka olmasını çok arzu ediyorum. Tüm iştiraklerimizde, amacımız, Türkiye'nin tanıtımına somut destek vermektedir. ''Konuşma sonrasında sorulara tek tek yanıt veren Sabancı özellikle Gastronomi Turizmi Derneği üyelerini tebrik etti. İşbirliği içinde olacaklarını belirtti. Yeni GTD üyelerinin beratlarını da takdim eden Demet Sabancı özellikle marka ve Turizm konularında ülkemizin yapabileceklerini aktardı. Oscar ödül törenlerinde Türk menüsünün sunulması vb. çabalarının detaylarını GTD üyeleri ile paylaşan Sabancı konuklar tarafından ilgi ile izlendi.Konuşma sonunda GTD Türkiye başkanı Gürkan Boztepe Demet Sabancı'ya onursal üye beratı ve kitabını takdim etti. Dedeman Gayrettepe Qubbe ev sahipliğinde mükemmel bir menü eşliğinde düzenlenen toplantıda GTD Erdem İpekçi ev sahipliği yaptı. Toplantı notları Turizm Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına gönderilmek üzere rapor haline getirilmektedir.
YEREL HABERLER
Yayınlanma: 06 Temmuz 2022 - 10:36
GTD Gastrotalks'ın Bu Ayki Konuğu Demet Sabancı Oldu
YEREL HABERLER
06 Temmuz 2022 - 10:36
İlginizi Çekebilir