Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile Swissotel The Bosphorus'ta Gastronomi Belgesi toplantısı gerçekleştirdi. Sektörün önemli isimlerinin katıldığı etkinlikte, belgelendirme faaliyetlerine ilişkin önemli konulara değinildi. Turizm sektörü temel olarak konaklamayı içeriyor fakat turizm gelirini arttırmak için konaklamanın yanında, kaliteli yardımcı ve tamamlayıcı hizmetleri sunmak gerekiyor. Bunların başında da gastronomi yer alıyor. İmkan, ihtiyaç ve gerekleri doğrultusunda yeni turizm tesisi gelişmesine olanak sağlanması, mevcut turizm tesislerinin geliştirilmesi, turizm tesislerinin asgari niteliklerinin belirlenmesi ve bu tesisler arasında standart birliğin sağlanması, kalitenin korunması, sürekliliğinin olması ve yükseltilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesinin amaçlandığı toplantı, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen konuşmacılar; Başkontrolör Cengiz Dönmez ve Kontrolör Fatih Arslan tarafından katılımcılara aktarılan bilgiler, toplantıya katılan misafirler tarafından ilgiyle dinlendi.Hijyene dikkat eden kurumların katlanarak büyüdüğü, hijyen standartlarına daha uygun olan restoranların büyümeye çalıştığı bir süreç içinde bulunulan süreçte, pandemi sürecinin ardından lezzetten sonra aranacak olan kriterlerin başında hijyen geldiği katılımcılara aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Bu ihtiyaçlaraa yönelik çalışmaların Gastronomi Turizmi Derneği öncülüğünde yürütülen projelerle devam ettiği, yapılan anlatımlar sonucu misafirlere aktarıldı.Katılımcılar arasında İTO Ziyaretçi Bilgilendirme Kordinatörü Gürben Oğuz, İTO Kongreler & Pazarlama Uzmanı Elif Nas Ünal, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Mehmet Duman’ın yanı sıra, Oligark İstanbul, Sapa İstanbul, Antiochia, CNR Otelcilik gibi mekanlar ve Turizm Duayeni Reha Arar, GTD Çevre ve Doğa Komitesi üyesi Kevser Başkara, GTD Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Ragıp Bayraktar ve GTD Kurucu Üyelerinden Koraltan Saygın yer aldı.
Gastronomi
Yayınlanma: 03 Kasım 2020 - 18:03
GTD, Kültür ve Turizm Bakanlığı İle Gastronomi Belgesi Toplantısı Gerçekleştirdi
Gastronomi
03 Kasım 2020 - 18:03
İlginizi Çekebilir