Bu yıl üçüncü kez düzenlenen yarışma, genç şefleri gıda atıklarını azaltma ve sürdürülebilir mutfak tekniklerini benimseme konusunda teşvik etmeyi amaçlıyor. “Gıdanın Geleceği için Yerel ve Atıksız Mutfak” temasıyla gerçekleştirilecek yarışmaya, mutfağını geleceğe taşımak isteyen tüm 35 yaş altı genç şefler katılabiliyor.
Yaratıcı Tarifler ve Büyük Ödüller
Yarışmada şef adaylarından, yerel ve coğrafi işaretli ürünleri kullanarak sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde yaratıcı ve ilham veren reçeteler hazırlamaları bekleniyor. Kazanan şef, Portekiz’de Metro gastronomi platformunda eğitim hakkı kazanarak kariyerinde önemli bir adım atacak.
Son Başvuru 12 Ocak
Adaylar, atıksız mutfak ilkeleriyle hazırladıkları reçetelerini
www.35yasalti3sef.com adresinden ücretsiz olarak gönderebilecek. Başvurular, gastronomi eğitimi, mutfak deneyimi, yaratıcılık, teknik bilgi ve Türk mutfağı ile ilişkisi gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilecek.Yarışmada ilk 10’a kalan adaylar, 24 Ocak 2025’te açıklanacak. Finale kalan adaylar, başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç yemeği, 11 Şubat 2025’te Gastronometro’da jüriye sunacak. Ayrıca, 29 Ocak 2025’te geçmiş yılların kazanan şefleri ve Gastronometro şeflerinin katılımıyla bir mentorluk seansı düzenlenecek.
Ünlü İsimlerden Oluşan Jüri
Yarışmanın jüri koltuğunda, Gastronometro Direktörü Maximilian J.W. Thomae, Dude Table Kurucusu Funda Güzelmeriç İnansal, Gazeteci ve Gastronomi Yazarı Ebru Erke, Lokanta Limu Şefi Sara Tabrizi, Vino Locale Kurucu Şefi Ozan Kumbasar, Şarap Uzmanı ve Eğitmen Levon Bağış, Danışman Şef Mustafa Otar gibi alanında uzman isimler oturacak.